НОВЉАНИ, УГЛАВНОМ, НЕ ПОДРЖАВАЈУ УПОТРЕБУ ПИРОТЕХНИЧКИХ СРЕДСТАВА

Фото: Илустрација

Током протеклих празника,упркос забрани била је примјетна масовнија употреба петарди и пиротехничких средстава. Акција „петарда“ Управе полиције, која подразумијева појачане контроле и кажњавање лица која користе експлозивне материје, на снази је до 16. јануара.

У анкети за РТ ХН, провјерили смо и став суграђана какав је њихов став о слављу уз употребу петарди и у неким приликама, пуцњаву из ватреног оружја. Грађани су, углавном, имали критички став о пуцњави и пиротехници, уз конкретне предлоге за спрјечавање продаје.

– Требало би да буде боља контрола и да се пронађе гдје се пиротехничка средства продају.Било је и тежих повреда у неким срединама, поготово међу омладином.На срећу није било озбиљнијих посљедица код нас, с обзиром да се мање пуцало него претходних година. Чуди што је посљедњих година набавка пиротехничких средстава била омогућена знатно лакше па би требало стати тим појавама у крај спрјечавањем набавке и куповине као и кажњавањем људи који се баве продајом тих средстава на црно, предложили су, између осталог, грађани.

Подсјећамо, да су представници Министарства здравља и Института за јавно здравље приликом презентације мјера за сузбијање ширења коронавируса, саопштили да је вечерас забрањена прослава нове године по Јулијанском календару на отвореном и затвореном. Рад угоститељских објеката и даље је на снази од 7 до 20 часова, али је забрањено извођења музике уживо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here