Друго мјесто за возаче АМСК Поди на Меморијалу „Никола Асановић“

АМСК Поди из Херцег Новог заузео је друго мјесто, међу 33 посаде, на ревијалној туристичкој зимској ауто трци Меморијал „Никола Асановић“, на стази Дајевића Хан – Рудница, у Пљевљима. Екипни побједник је Горштак из Колашина, док је треће мјесто припало домаћину АП Спорт из Пљеваља.

Осам такмичара из АМСК Поди постигли су следеће резултате: у класи АТВ друго мјесто заузео је Балша Мијановић са временом 4:38,763; класа 1200 А друго мјесто Лука Шућур 6:29,00; у класи 1400 А пето мјесто Петар Божовић 7:34,635; у класи 1600 А пети Дејан Бојовић  8:087,024; класа 2000 А први Ален Пиранић  6:58,090.

На овом такмичењу по први пут учествовали су и такмичари новоснованог клуба АМД  Херцег Нови, чији је члан Милутин Кривокапић био трећи у класи 1400 А са временом 7:11,489. У истој класи његов клупски друг Крсто Радовић са временом 7:32,177 био је четврти. У овој класи учествовао је и Андрија Вујовић из истог клуба, али због излијетања са стазе није завршио трку.

Поред ревијално – туристичког карактера , на врло захтјевној брдској стази, такмичење је окупило велики број учесника, Одлични организатор трке је пљеваљски Ауто мото клуб АП Спорт, чији је предсједник Митхад Плакало.

Директор АМСК Поди, Бошко Радовић био је задовољан резултатима својих возача.

– Ово је била једна занимљива манифестација која ће у сличном облику бити организована крајем фебруара и на Жабљаку, на позив тамошње Туристичке организације. Посебно је у Херцег Новом обрадовало све нас што су такмичари новог АМД Херцег Нови стартовали са такмичењем управо на овом занимљивом зимском ауто-мото дружењу у Пљевљима – казао је Радовић.

Трка носи назив по возачу Николи Асановићу, који је прошле године трагично изгубио живот. Стаза је ове године скраћена на 400 метара. На захтјев такмичара, организатори су на стази оставили доста леда, како би трка добила на атрактивности.

Фото: АМСК Поди Херцег Нови

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here