Демократе испоштовале споразум, Новска листа га крши преговорима са Европом сад

Предсједник одборничког клуба Демократа у  СО Херцег Нови, Никола Самарџић, казао је за РТХН да од Новске листе (НЛ) нису добили званичну информацију да ће раскинути споразум о сарадњи који је потписан на локалном и државном нивоу. Тврди да су Демократе испуниле све ставке из споразума што се, како је рекао, не може рећи за Новску листу уколико наставе сарадњу са новим партнером, Европом сад.

-Из медија смо сазнали да Новска Листа преговара са покретом Европа сад. Званични допис за састанке, као потписници споразума који је још увијек на снази, нисмо добили од НЛ. Споразум је што се тиче Демократа испоштован „од ријечи до ријечи“, све одредбе које су стављене су испоштоване што се не може рећи за другу страну ако дође до сарадње Новске Листе и Европе сад. Ако је истина да договарају сарадњу, ми смо стварно разочарани, и то показује довољно о њима и колико је за њих од значаја договор и потпис, казао је Самарџић.

На питање да ли је до затезања политичке ситуације дошло због смјене Оливере Доклестић са функције директора Водовода и канализације и именовања Бора Лучића, Самарџић је казао да не вјерује да је то једини разлог.

-Новска листа је знала, када су потписали споразум и добили мјесто потпредсједника Општине, да ће Оливера Доклестић којој је истекао мандат бити смјењена. Они су прихватили тај договор и споразум али је након извјесног времена дошло до мимоилажења и нису жељели да испоштују договор, казао је Самарџић и додао да има информације да покрет Европа сад нуди нека мјеста Новској листи на посланичкој листи на следећим парламентарним изборима.

-Ако је то тачно, онда то довољно говори о њима као локалној странци, која се последњих неколико година заиста бавила само локалним темама. На крају ће они ипак прије да заврше у Подгорици него неке друге странке, казао је Самарџић.

Подсјећамо из Новске листе најавили су сарадњу са покретом Европа сад и потврдили да неће наставити партнерски однос са Демократском Црном Гором. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here