Позив родитељима да укажу на проблем или сугеришу промјену у образовању

Foto: pvinformer.me

Из Удружења Родитељи позивају родитеље широм Црне Горе да укажу шта би у школама и вртићима под хитно морало да се промијени, како би то мишљење преточили у писма која ће затим послати премијеру и Влади.

Удружење је почетком фебруара покренуло иницијативу на порталу Roditelji.me #ObjasnimoPremijeruiVladi, у току које је до сада добило око 200 мишљења/предлога родитеља о хитним промјенама у образовним систему, а дио њих које су најчешће је и објавило.

Честе промјене Школског календара у овој школској години, као и прекиди наставе због недостака гријања и дојава о бомбама, те прелазак на онлајн наставу, уз стандарне проблеме који се деценијама не рјешавају, отворила су велике полемике које се иначе спорадично јављају о томе што је све потребно под хитно мијењати у образовању.

-Да бисмо Влади пренијели ставове које родитељи из свих општина имају у вези са образовањем, о којима родитеље мало кад или никад ни не питају позивамо их да то и ураде у иницијативи #ObjasnimoPremijeruiVladi, наводе из Удружења Родитељи.

Родитељи могу писати путем мејла contact@roditelji.me или поруком на порталу Roditelji.me, као и на Facebooku i Instagramu. Мишљења и предлоге је могуће достављати током фебруара. Детаљније информације могуће је добити путем мејл едресе udruzenje.roditelji@gmail.com или позивом на број телефона 067 263 354.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here