Херцегновска УРА: Влада је цатару вратила Бокељима

Херцегновска УРА у потпуности подржава потез Владе Црне Горе, тачније захтјев министарке екологије, просторног планирања и урбанизма Ане Новаковић Ђуровић, о враћању трајектне линије Каменари-Лепетани држави.

-Поздрављамо одлуку Владе да стави ван снаге закључак из 2019. године којим је трајект Каменари-Лепетани дат на управљање компанији “Поморски саобраћај”.

Овом одлуком Владе широм се отварају врата да се транспорт путника и возила преко, како Бокељи кажу, Верига поново, након дугог низа година, врати свом природном власнику а то је држава Црна Гора односно општине Херцег Нови и Тиват са чијих пристаништа се поменута услуга одвија, наводе из херцегновске УРЕ.

Како наводе, ради се о веома специфичној дјелатности од општег интереса, која је јединствена у нашој земљи и од које цијело друштво мора имати користи а не само  појединци ма ко они били.

-Ово је веома уносан посао који је прије приватизације овог друштва, општинама Херцег Нови и Тиват доносио значајне приходе па је сасвим логично да се та активност као и раније, поново успостави све до часа стварања неке нове могућности за повезивање ове двије обале.

Као најзападнија општина у држави, Хецег Нови, због своје географске позиције и и интегралне неповезаности са остатком државе увијек је имала проблем брзе комуникације што је разлог више да завриједи повољнији статус приликом одласка и  повратка кроз форму регресираних карата што би становницима овог града пуно значило. 

Бока је одувјек била ризница поморства и помораца и као таква мора и остати. Зато “Цатара” Бокељима и тачка, саопштили су из УРЕ Херцег Нови.

3 COMMENTS

  1. Ovdje piše da je catara vlasništvo podgoričke vlasti pa ne širite dezinformacije.
    Da je sreće catara , luka Kotor i aerodrom Tivat ulagali bi dobit u naše saobraćajnice jer ljeti se autom kroz Boku NE MOŽE a mnogo turista bježi glavom bez obzira.

  2. Bravo za URU. Bio sam skeptican iako sam clan Ure. Imamo i mi promasaja, iako je situacija skoro beznadezna. Vodio sam firme cak moza i vece od CG, ali ovakvo ludilo nijesam vidio. Sta cete raditi i kako cemo poslovati u kriznim vremenima ja pojma nemam, a magistar sam ekonomije sa prosjekom 10 i iskustvom stranih firmi. Dno smo dna, i mogu li nad spasiti poluobrazovani „strucnjaci“. Spasavaj se ko moze!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here