Караван 54. Празника мимозе у Требињу

Дјелић сјајне атмосфере која очекује посјетиоце 54. Празника мимозе данас су имали прилику да осјете грађани Требиња. Раскошним жутим цвјетовима, музиком, плесом и осмјесима Новљани су позвали све да од 17. фебруара до 4. марта буду на великој фешти у Херцег Новом.

Караван од преко 80 учесника продефиловао је центром града, а велике и мале мажоретке, Градску музику Херцег Нови, тромбоњере и чланове новске карневалске групе „Машкаре“ пратиле су стотине грађана свих генерација, који су искористили прилику да се упознају са програмом фестивала, фотографишу са шареном поворком и кућама понесу поклон у виду гранчице мимозе.

Секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало позвала је Требињце да буду гости Херцег Новог током трајања манифестације и поручила да је осмишљен богат и квалитетан програм.

-Утисци су дивни, Требињци нас увијек од срца дочекају, сунчан дан је и ово је заиста најава једног успјешног Празника мимозе, 54. по реду, казала је Замбелић Пиштало уз подсјећање да је званично отварање Празника предвиђено 17. фебруара концертом Марије Шерифовић.

Капелница Градске музике Херцег Нови казала је да у Требињу можда имају и најбоњу интеракцију са публиком.

-Са нама су први пут у Каравану и најмлађе мажоретке, било нас је преко 80 у поворци. Данашњи Караван је попут оних који су били прије 20 и 30 година, казала је Кулиновић.

Она је истакла да је свечано било јуче у Никшићу и Подгорици и да носе дивне устиске из сва три града.

Већ 15. фебруара наступиће у Љубљани.

Фото: Звездана Кујовић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here