Служба комуналне полиције: Кључ успјеха добра сарадња са свим институцијама  

Припадници Службе комуналне полиције су ангажовани на одржавању комуналног реда, саобраћаја, санацији посљедица олујног невремена и истовремено се припремају за предстојећи Празник мимозе, и све манифестације које ће „покривати“, заједно са осталим општинским  службама, Центром безбједности и надлежним државним институцијама.

Борислав Обрадовић, в.д.начелник Службе комуналне полиције

Службеници комуналне полиције обавили су 3 524 комунална надзора, од којих је 1 074 пријава прослијеђено посредством Кол центра, односно, Система 48, а 1 820 самоиницијативно по службеној дужности ове општинске Службе у периоду од  1. јануара 2022. до 1. јануара 2023. године.

У протеклој години је комунална полиција издала је 1 111  наређења у циљу отклањања неправилности и написала је 286 прекршајна налога, од чега је из области комуналног надзора издат 81 налог  у новачаном износу од 10 790 еура, а из области саобраћаја 205,  са новчаном казном у износу од 12.300 еура.  Репресивне мјере у виду издавања прекршајних налога примјењиване су искључиво према лицима који поступањем у већој мјери угрожавају комунални ред и саобраћај, казао је у емисији Новско јутро в.д. начелника Службе комуналне полиције Борислав Обрадовић:

 Уз савјесно обављање свих задатака, један од сљедећих  је и пружање услуга и задужења око обезбјеђивања учесника и посјетилаца манифестацијама 54. Празника мимозе.

Опширније у видеу емисије Новско јутро:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here