Липци: Јунаци који не могу бити заборављени   

Поред уређеног спомен парка у Липцима у организацији ОБНОРА 1941-1945 Херцег Нови са организацијом бораца Kотор данас су делегације положиле цвијеће на спомен обиљежје, гдје је италијански окупатор 11. фебруара 1943. године стријељао девет родољуба, устаника, борце Сима Сијерковића, Николу Шабановића, браћу Вука и Сава Бећира, браћу Лаза и Душана Самарџића, браћу Паска и Обрада Дабовића и Мирка Попиводу.

Поред чланова борачке организације скупу су присуствовали мјештани и гости. Скуп је поздравио Зоран Шабановић братић погубљеног Николе Шабановића и указао да је основна важност оваквих скупова да се не забораве бројне жртве дате за слободу и подсјетио и на актуелна дешавања и покушаје омаловажавања тековина НОБ-а.

– И данас смо овдје на овом мјесту поред спомен плоче, имена хероја који су овдје у Липцима погубљени пошто су доведени из которског затвора, гдје их је суд италијанског окупатора осудио на смрт стријељањем – казао је Шабановић.

 Он је говорио о пркосном понашању осуђеника у которском затвору, који су храбро пошли у смрт.

– То су аутентични догађаји људи, који су постали историјске личности и вриједан су прилог незабораву ковања слободе у огњу Другог свјетског рата и јунаци, који не могу бити заборављени, поручио је Шабановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here