Могуће успостављање више сезонских авио – линија из Србије

Током наредне љетне сезоне могуће је повећање броја летова из Ниша за Тиват, најављено је након састанка представника Аеродорма Црне Горе, Аеродрома Србије и Града Ниша. Такође, разматра се и увођење линије Ниш-Подгорица, преноси портал еКапија.

Kако је саопштено на градском сајту, градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић разговарали су са предсједником и члановима Одбора директора Аеродрома Црне Горе (АЦГ) Елдином Добарџићем, Небојшом Ђоковићем и Славком Вукчевићем.

Тема састанка била је јачање регионалне сарадње, размјена искустава, али и повећање броја путника и линија.

Предсједник одбора директора АЦГ Добарџић је рекао да црногорски аеродром има одличну сарадњу са Аеродромима Србије, да им је посебно важан нишки Kонстантин Велики, јер је његов развој значајан за читав регион. Навео је и да је боље опремљен од аеродрома у Тивту, гдје путници из Ниша могу да лете током љетње сезоне.

– Надамо се да ће повећањем број путника бити корисно и за нас и да ће путници користи Ниш као трансфер до аеродрома у Црној Гори – казао је Добарџић. Директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић казао је да је могуће успостављање више линија до Тивта, али и увођење линије до Подгорице.

– Размјењујемо искуства о опреми и услугама, разговарамо о обнављању сезонске линије са могућим повећањем броја сезонских летова на релацији Ниш – Тиват, будући да је попуњеност летова око 90%, као и могућностима за авио-линију Ниш-Подгорица, истакао је Здравкoвић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here