Новска листа: Будви лука, Тивту „Пине“, Новоме шипак

Посматрано из Херцег Новог, на одлукама Владе Црне Горе најтеже је установити датуме доношења. Ниједна одлука везана за овај град не мијења се преко 30 година. Принцип је увијек исти – свакоме понешто, а Херцег Новом ништа, саопштено је из Новске листе.

Како наводе, јучерашње одлуке Владе Црне Горе уклапају се у стратегију вишедеценијске отимачине херцегновских ресурса.

– Поново кратких рукава остаје град на улазу у најљепши залив на свијету. Ипак, тај град, Херцег Нови, поздравља одлуке којима се братским бокешким општинама на управљање враћају њихови ресурси, Будви Лука Будва, Тивту пристаниште Пине.

Остаје нејасно, зашто је тај принцип заглавио у Лепетанима и није успио стићи до Херцег Новог ни цатаром, ни око залива, па се трајектна линија установљена у Каменарима 1898. године, којом су увијек управљали људи или јавна предузећа из Херцег Новог, као ресурс даје на управљање неком државном предузећу. Свака част и нашим комшијама и пријатељима у Тивту, али поштујући традицију старију од вијека, они од трајектне линије могу и треба да наплаћују само закуп пристаништа и ништа друго.

Однос Владе Црне Горе према Херцег Новом је скандалозан и у само посљедњих пола године чули смо да не може болница, не може Институт и не може трајект. Чега или кога се то плаши Влада Црне Горе у Херцег Новом, па се ни дан данас не подиже чизма стављена на главу овом граду?

Сигурно је да Херцег Нови неће сједати скрштених руку и посматрати овакав развој догађаја још дуго. Сазрела је свијест, а сазрела је и снага независног Херцег Новог да се овакав однос промијени. Новска Листа ће у наредном периоду подићи на већи ниво борбу за очување и враћање херцегновских ресурса Новљанима, и ако треба, радикализовати свој приступ овој теми.

Надамо се да ће ћутање прекинути и остали политички субјекти у Херцег Новом.

Нека свемир чује немир – поручују из Новске листе.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here