Почиње изградња водоводне мреже на Луштици – замах развоју овог дијела Општине ХН           

Луштица

Управа за капиталне инвестиције, раније јавних радова, потписала је уговор са компанијом „Еурозоx“ д.о.о из Даниловграда о градњи водоводне мреже на послуострву Луштица. Вриједност уговора  је око 9,8 милиона еура.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић за РТХН је казао да је ријеч о једном од најзначајних пројеката, који креће да се реализује ових дана. 

–  И данас смо обавили разговоре са извођачима радова. Фирма Еурозокс је добила на тендеру да изводи радове на изградњи водоводне мреже. Око двије и по године је рок за завршетак радова и када се по уговору све заврши и исплати окончана ситуација имаћемо воду на Луштици, коју сви чекају дуги низ година, оцијенио је Катић.

Изградња водоводне мреже на Луштици и пројекти пута и побољшања снабдијевања струјом коштаће преко 30 милиона еура што према ријечима Катића, даје замах развоју овог дијела Општине Херцег Нови:   

– То је пројекат за који смо се залагали пуне четири године. Било је пуно баријера и то је био проблем у претходном периоду, да се дође до завршетка пројектне документације. Општина је прије више од три године расписала тендер за израду пројектне докуменатције. Након тога имали смо бројне поступке када је у питању експропријација, односно, имовинске сагласности, да се коначно дође до грађевинске дозволе. Затим смо издали грађевинску дозволу, на основу израђене пројектне документације, коју смо финансирали. Код државе смо кандидовали пројекат, да уђе у капитални буџет и више од годину је трајао тендерски поступак за одабир најповољнијег извођача радова. Коначно смо дошли до извођача радова. Управа за капиталне пројекте је потписала уговор вриједан око 9,8 милиона еура. То је један од највећих пројеката, који Луштичани очекују дуже вријеме да се коначно доведе вода на полуострво Луштица. Обезбјеђењем водоснабдијевања сигурно ће се дати нови замах развоја тог дијела наше Општине. Значи да ћемо имати сигурно бројне инвеститоре, који ће улагати на Луштици и олакшати ситуацију мјештанима, када је ријеч о довођењу воде, навео је Катић.

Истиче да је већ потписан уговор и требало би бити завршен и дио поступка око екпспропријације када је ријеч о путној инфраструктури на Луштици.

Катић оцјењује да је ријеч о историјским улагањима на полустрву, у водоводну, путну и електро-мрежу биће уложено више десетина милиона еура.

.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here