Зима 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано, понегдје уз слабу и умјерену облачност. У већини континенталних предјела умјерен до јак мраз, а на сјеверу ујутру могућа магла. Вјетар понегдје умјерен до појачан, на југоистоку краткотрајно на ударе и јак, сјеверни и сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од -3 до 13 степени.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи без напајања електричном енергијом ће у времену од 7:30 до 18:00 остати подручје око старе жељезничке станице у Суторини, а од 9:00 до 11:00 сати насеље Ратишевина.

АУТО МОТО САВЕЗ
У нижим предјелима саобраћа се по сувим коловозима. У сјеверним и централним предјелима мјестимично има и поледице, као и ситнијих одрона. Савјетује се опрезна вожња прилагођена временским и условима на путу. До 30. априла на магистралном путу М-11 Лепетане – Тиват – Кртолска раскрсница у мјесту Доња Ластва промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту изводјења радова. Тунел Врмац је затворен за саобраћај до 14. фебруара због радова на санацији канализационог колектора, а може се користити алтернативни путни правац Котор-Тројица-Радановићи. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 10 саобраћајних незгода, у којима није било повријеђених.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 9:20, 15:15 и у 18:35. Два лета су за Истанбул, а по један за Краков, Брисел, Љубљану, Беч и Лондон. Из Тивта су данас планирана само три лета за Београд; „Аir Serbia“ у 8:00 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 10:25.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и пет минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а цијене карата су непромијењене. Локални возови саобраћају редовно, а дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос су први стигли „Божур“ и „Транс југ“ из Београда, за њима ће „Lalatović travel“ из Модриче, „Ленс“ из Новог Сада, „Royal travel“ из Ниша, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице, па „Royal travel“ из Београда. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here