Представа „Хотел Промаја“ опомиње кроз сатиру

Бахати однос инвеститора према радницима и према друштву у цјелини приказани су у комедији „Хотел Промаја” которског Театра 303, коју је публика синоћ имала прилике да гледа на сцени Дворане Парк.

Контроверзним инвеститорима је промаја у џепу и у глави, али од својих неостварених жеља не виде стварност и уништену будућност својих запосленика. Представа обилује хумором и сатиром, која опомиње оне који нашу стварност могу поправити.

Како је за РТХН казао глумац Антонио Гргуровић, важно је да млади буду свјесни ситуације у којој живе и одрастају.

Антонио Гргуровић, глумац аматер

– Млади би прије свега требали да имају свијест о ономе што се око нас дешава, каква је будућност, шта можемо да очекујемо… какав је начин живота који је хипотетички постављен испред нас, шта је оно што нас очекује за 10, 20 или 30 година у будућности у нашој држави наводи он.

Сматра да је улога позоришта да младе припреми за будућност која их очекује.

– Позориште нема граница и не зна за „не“. Мислим да је на даскама које живот значе дозвољено све – истакао је Гргуровић.

Хотел имена „Промаја“ симболика је уништене туристичке привреде у Црној Гори, прича глумац Илко Маровић.

Илко Маровић, глумац аматер

– Доста је било таквих хотела. Мрак их је појео, продати су за колико год… погледајте у Котору, на мјесту Славије и Фјорда, што је била которска традиција за све забаве, нема ништа – прича он.

У представи глуме: Неђељко Кустудић, Катарина Игић, Драган Буздован, Ива Кернец, Василије Чолан, Силвана Савељић, Коста Дамјановић, Андреа Марић, Зоран Драговић, Андреа Драшковић и Ранко Ристовски.

Сценарио и режију за представу је урадио Драган Буздован.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here