Креативношћу и заједништвом до хуманог циља

Малишани, васпитачице, родитељи, баке, тетке – сви они данас су удружили руке, показали креативност и направили изузетно лијепе саксије у хуманој акцији ЈПУ Наша радост. Производе ће приказати на Изложби цвијећа у оквиру Празника мимозе, а сав приход донираће дјеци Дневног центра у Суторини.

Хуманост и креативност али и жеља да заједно раде и стварају, били су повод да у свакодневно дјечије окружење дођу родитељи, баке, тетке и да заједно праве занимљиве саксије за које ће, како кажу, сви пожељети да имају у својим домовима.

Акција је одговор на позив Јованке Матковић из Општине Херцег Нови да и предшколци имају свој кутак да презентују своје радове на Изложби цвијећа, казала је директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић.

– У разговору са васпитачима, договорили смо се да организујемо радионице са родитељима да нам помогну да својим креативним способностима направимо нешто што ћемо моћи лијепо да представимо као готов производ који ће свако пожељети да има у свом дому. Оно што је сјајно у овој акцији је да ћемо прикупљена средства даривати дјеци са посебним образовним потребама Дневног центра у Суторини. О томе смо већ разговарали са директорицом Драгицом Косић и веома нам је драго што оваквим радом можемо допринијети да се и друга дјеца осјећају љепше и боље у окружењу у којем бораве.

Фото: директорица Тамара Живановић

Дио материјала од којих настају украсне саксије обезбиједио је вртић, а дио родитељи.

– Користили смо чак и старе, мале гумене чизме, родитељи су доносили и неке друге ствари које на креативан начин постају лијепе саксије и заиста им се захваљујем на томе. Када је суштина неке активности хуманост, мислим да смо сви ми као грађани освјештени и врло радо се одазовемо акцијама, казала је директорица Живановић.

Фото: координаторка Александра Јуришић

Координаторка акције „Кад се мале руке сложе“ Александра Јуришић не крије задовољство.

– Ко је могао од родитеља да дође, био је ту, други су послали материјал, а ту су биле и баке, стрине, тетке и сви су радили. Већ десет дана смо се припремали за овај дан, доносили материјал, они су у вртићу правили саксије тако да је за данас све било спремно да се посао обави, казала је Јуришић.

Акцијом је веома задовољна и бака малог Вељка, Марица Перовић.

Фото: Марица Перовић, Вељкова бака

– Дивно је било, добри су домаћини па су онда добри и посјетиоци. Баш лијепо што ће оно што смо правили бити на изложби. Позвала нас је васпитачица Жељка и ми смо ту, за Вељка и ову кућу.

Веома мудро прича дјечак Петар Шеровић и каже нам како је у овој акцији да би све било љепше.

– Правим декорацију око цвијећа да то буде доста љепше. Посадио сам цвијеће. Помогли су ми мајка и бака и васпитачица.

Прво је украшавао а потом још нешто сређивао, испричао нам је дјечак Леон Дабовић.

– Садио сам цвијеће, а прије тога сам украшавао бунар жеља са цвијетићима. И то ми се баш свидјело.

У дружини је била и марљиво радила и дјевојчица Елена Паповић.

– Користили смо земљу, а послије сам правила нешто од камења и украшавала. Бојали смо и баш је било лијепо.

Дјевојчица Елена Савић имала је задатак да стару гуму, коју су обојили, пуни земљом, а онда нам је објаснила како можемо засадати цвијеће.

– Када ставите земљу, онда у њу ставите цвијет. Ја сам изабрала љубичасти цвијет.

У акцију су били укључени малишани свих узрасних група вртића на Савини, појаснила је васпитачица Слађана Кривокапић.

Фото: васпитачица Слађана Кривокапић

– То су дјеца из двије предшколске, средње и млађе групе.  Акцију смо организовали уз помоћ наших дивних родитеља, тетки, бака. Спремамо се за Празник мимозе и Изложбу цвијећа. Акција ће бити хуманитарног карактера и све што буде изложено и продато донираћемо дјеци Дневног центра у Суторини, казала је васпитачица Кривокапић.

Изложба цвијећа биће одржана у оквиру Празника мимозе, а вашу пажњу обавезно посветите кутку гдје су новски предшколци и подржите их у њиховој хуманој мисији!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here