Апел станодавцима да не повећавају кирије

НВО Удружење подстанара Црне Горе апелује на станодавце да се уздрже од даљег повећања цијена закупнина те да покушају да разумију никада тежу ситуацију у којој се данас налазе подстанари.

Како је ово Удружење и најављивало епидемија повећање цијена закупа станова поприма све веће размјере.

Поред разлога који су били доминантни за подизање цијена закупа  великог броја пристиглих грађана из Русије и Украјине, те повећања трошкова живота услед свакодневне инфлације, подстанари су добили нови разлог да страхују од повећања кирија. Удружење подстанара биљежи све већи број повећаних кирија услијед раста каматних стопа те раста рата стамбених кредита.

Биљежимо да се терет корисника стамбених кредита сваљује на подстанаре на начин што им се повећавају кирије за тај а неријетко и већи износ.

Апелујемо на станодавце да не отежавају иначе већ катастрофално тежак живот подстанара. Подстанари нису криви што су њима порасле рате стамбених  кредита,  а свакако им они враћају кредите кроз кирије. Подсјећамо их да и сами послују у сивом тржишту те да и поред закона који предвиђа плаћање пореза на остварену добит не плаћају порез који  се у нормалним државама итекако мора плаћати.

Што се тиче оних који би морали заштитити подстанаре и уопште оваква дешавања те цјелокупну политику социјалног становања, они су већ давно пали на испиту, саопштено је из НВО Удружења подстанара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here