Позив за пријаве на индустријски програм фестивала Beldocs

Међународни фестивал документарног филма Beldocs отворио је позив за пријаве филмских професионалаца са простора западног Балкана (Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Косово, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Словенија и Србија), Балтика (Естонија, Летонија и Литванија) и Јерменије, Азербејџана, Грузије, Молдавије и Украјине, да се пријаве за индустријски програм Beldocs Pitching Forum.

Програм се реализује од 10. до 13. маја у Београду, у оквиру фестивала Beldocs, а пројекти који се пријављују морају бити продукције или копродукције наведених земаља. Прихватају се пријаве пројеката за двије селекције – Beldocs in Development (пројекти у фази развоја) и Beldocs in Progress (пројекти у фази продукције или постпродукције).

Учесници Beldocs Pitching Foruma ће се такмичити за новчану награду коју обезбјеђује Al Jazeera Balkans, као и друге бројне награде које обезбјеђују партнери фестивала – Thessaloniki International Documentary Film Festival, Institute of Documentary Film, Documentary Association of Europe, Pitch the Doc и други.

Рок за подношење пријава је 1. март 2023. године, а заинтересовани могу пронаћи апликациони формулар на страници Филмског центра Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here