Tаласи културе: Мала школа фотографије у фото студију Лафорест

Кажу да је „Будућност прошлост која се враћа на друга врата”. Баш тако се кроз најаву друге Мале школе фотографије која ће у организацији Секретаријата за културу почети током фебруара а трајаће до маја, вратила у Таласе културе, на друга врата, прича о знаменитом новском фото студију Лафорест. Наша саговорница је предавач у овој школи дипл. графичар-фотограф Вања Берберовић Шуберић.

Подсјећамо, Туристичка организација је 2018. откупила стари, прилично руиниран, али још лијеп објекат у коме је фото студио Лафорест отворен 1928. и радио до 1979. године. Ту су данас, у лошим условима истина, фотографије и фото плоче на којима су деценије живота Херцег Новог. Ту је могуће, како је својевремено и планирано, отворити спомен собу, изложбени простор и не само сачувати сјећање на породицу чија је херцегновска сторија започела од Феликса Лафореста, седмог, најмлађег дјетета Франца и Габријеле, који су рођени у Бечу али су Боку изабрали за свој дом, већ и организовати различите програме, па и малу школу фотографије – са драгоцјеним примјерима како су фотографи некада постизали ефекте које данас нуди дигитална фотографија и фотошоп.

Закорачите и ви у свијет фотографије и ризницу Фото студија Лафорест кроз Таласе културе које уређује Витка Вујновић, а на програму РТХН су од 20:00 сати.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here