Представници општина Херцег Нови и Тиват сутра у Влади о концесији трајектне линије

Влада заједно са општинама Тиват и Херцег Нови, а у сарадњи са Морским добром, одлучна је да нађе рјешење за проблем концесије трајектне линије Каменари-Лепетане, а које ће бити у јавном интересу – казао је за РТХН предсједник општине Тиват Жељко Комненовић након састанка одржаног у Влади Црне Горе. Нови састанак на ту тему биће одржан и сутра у Влади Црне Горе коме ће присуствовати и челници Општине Херцег Нови.

Како је информисао Комненовић први потез након недавне најаве премијера Дритана Абазовића да ће Влада ставити ван снаге Владин закључак из 2019. којим је „Поморском саобраћају“ без концесије дато на управљање и одржавање трајектне линије Каменари-Лепетане, је састанак представника општине Тиват у Влади.

-Оно што је сигурно јесте да су Влада и општине Херцег Нови и Тиват одлучне да се тај проблем ријеши, у сарадњи са Морским добром. Познато је да предузеће Поморски саобраћај дјелатност обавља нелегално, с обзиром да немају концесију. Имамо информацију од Управе поморске сигурности да трајектна линија Каменари-Лепетане није уцртана, тако да се тај посао обавља ван законских норми, истакао је Комненовић.

Комненовић каже да је још рано говорити на који начин ће ово питање бити ријешено, али да је сигурно да ће општине Тиват и Херцег Нови имати активну улогу.

-Ту се дефинитивно мора наћи начин како да буде задовољен јавни интерес, прије свега општина на чијој територији се та дјелатност обавља. Вјерујем да ће рјешење врло брзо бити нађено, ако не на овој, за очекивати је на следећој Сједници Владе Црне Горе, током наредне седмице. Вјероватно ће бити донијет закључак који ће се ставити ван снаге закључак из 2019. године, којим се омогућавало “Поморском саобраћају” да настави да обавља превоз. Они за сада имају закључак који се односи на коришћење пристаништа и на основу тога плаћају закуп Морском добру, концесија је истекла, казао је Комненовић.

Предузеће „Поморски саобраћај“, фирма у власништву бизнисмена Дејана и Душана Бана и њиховог партнера Жељка Михаиловића, од 2004. године обавља посао превоза путника на трајекту. Управни одбор Морског добра званично је у марту прошле године донио одлуку којом је тражио од Владе да се стави ван снаге закључак из 2019. године, којим се омогућавало “Поморском саобраћају” да настави да обавља превоз.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here