Ускоро пројекат санације степеништа испод бившег хотела Рудник

Степениште поред некадашњег хотела Рудник затворено је због урушавања потпорног зида. Агенција за изградњу и развој Херцег Новог припрема пројекат санације, који би ускоро требало да буде завршен.       

Једно од најфрекветнијих степеништа, које из центра града води до Шквера, није у функцији већ неколико мјесеци. Поступак санације отежава дужина судског процеса кроз који би требало да се ријеше имовинско правни односи, казао је гостујући у емисији „Ви питате“, в.д. секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић:

Василије Сеферовић

– Прошле године је дошло до нарушавања потпорног зида поред степеништа. Потпорни зид је приватно власништво. Неријешени су имовински односи некадашњег хотела Рудник, који се налази на том подручју. Агенција за изградњу и развој града је при крају израде пројекта санације потпорног зида и степеништа. Пројекат би требало да буде готов за петнаест дана, потом би требало да се распише тендер за извођача радова, казао је Сеферовић.    

   

Сеферовић се осврнуо да је степениште затворено, након што је судски вјештак процијенио да постоји могућност од даљег урушавања зида, те опасности по пролазнике.

1 COMMENT

  1. Poštovani, potrebno je sanirati stepenište i pešački prolaz ispod magistrale u Bijeloj, koji povezuje „Bijelu školjku“ i ulicu Sloge koja vodi do mora, plaža, šetališta pored mora….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here