Мање дјеце у вртићу у Игалу, родитељима понуђена и јаслична група

РТХН - Васпитна јединица ЈПУ Наша радост у Игалу

Због организације живота и личних разлога, велики број родитеља одлучује се да дјецу упише у вртић на Топлој или Савини, па је евидентно мање интересовање за упис у васпитну јединицу у Игалу. Из управе ЈПУ Наша радост сматрају да мора бити направљен баланс како не би дошло до озбиљнијих проблема у организацији посла других васпитних јединица. Најављују и могућност отварања јасличне групе у задужбини Николе Укропине у Игалу.

Континуирано раде на побољшању квалитета и стварању бољих услова за све малишане, али највећи проблем са којим се тренутно сусрећу су недовољни капацитети као и мали број упита за одређене васпитне јединице, казала је за РТХН директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић.

РТХН – Васпитна јединица ЈПУ Наша радост у Игалу

– Већи проблем нам је у вртићу на Топлој гдје родитељи покушавају пронаћи мјесто за дијете, међутим собе у овој васпитној јединици су изузетно мале квадратуре и морамо да будемо веома пажљиви. Са друге стране, имамо осипање дјеце из вртића у Игалу и знатно мањи број уписаних. Морамо направити баланс, трудимо се заиста да преусмјеримо родитеље да уписују дјецу у ВЈ Игало и надамо се да ћемо у томе и успјети. 

Ако буде довољан број заинтересованих, у плану је отварање групе у Игалу за најмлађе.

– Чим се јави довољан број родитеља, у овом случају потребно је да буде пријављено осморо дјеце, отворићемо јасличну групу у задужбини Николе Укропине у Игалу. Уколико буде још веће интересовање, имамо могућност да уз ову отворимо још двије јасличне групе, појаснила је Живановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here