Пораз Приморја 1945 у бокељском дербију

Кошаркаши Приморја из Херцег Новог поражени су на свом паркету u Спортском центру Игало, у дербију 14. колa Прве мушке кошаркашке лиге, од Теода из Тивта резултатом 61:70, по четвртинама 15:16, 19:15, 8:18, 19:21.

Током првог полувремена водила се равноправна борба, да би Тивћани у трећој дионици преломили меч и дошли до важне побједе.

Тренер Тивћана, Душан Дубљевић коментарише за РТХН да је утакмица била доста тешка.

– Обје екипе жељеле су побједу. Ми смо током треће дионице одлично одиграли одбрану, која је донијела превагу у мечу. Приморје је покушало да се врати, али су моји момци одлично одговорили и заслужено славили – казао је он.

Играчи Приморја одиграли су меч уз пуно осцилација, које су биле највише изражене у трећој дионици. Осјетио се изостанак Обрадовића, који је у претходним сусретима држао одбрану екипе из Херцег Новог.

Играчи Теода индивидуално су много бољи, сматра тренер Приморја, Зоран Тодоровић.

– Наши играчи су лошом селекцијом шута и недисциплином изгубили контролу над утакмицом. Очекивао сам побједу, али сам знао да ћемо због проблема које имамо тешко остварити тај циљ. Трећа четвртина је била преломна у сусрету, изгубили смо концентрацију – истакао је он.

У домаћем саставу Ковачевић је уписао 20 поена, Хуремовић 14, а Чворовић 12 уз 12 скокова.

Код гостију предњачио је Бјелетић, који је уз 20 поена имао и 8 скокова, Кусовац и Павловић постигли су по 12.

Сутјеска је након овог кола лидер на табели, Теодо се попео на треће мјесто, Приморје је са скором од пет побједа и осам пораза на шестој позицији. На зачељу је Даниловград.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here