Локални јавни емитери важан сегмент у квалитетном информисању јавности

Фото: ПР центар

Радио телевизија Херцег Нови потписала је Меморандум о сарадњи са Медиа центром у оквиру пројекта „За боље извјештавање локалних јавних емитера у Црној Гори“. Циљ је  веће учешће грађана у креирању програмских садржаја и контроли примјене професионалних стандарда у извјештавању локалних јавних емитера.

Глиго Томановић, извршни директор РТХН – фото ПР центар

Пројектом је обухваћено 11 локалних јавних емитера, међу којима је и Радио телевизија Херцег Нови. На конференцији за медије потписан је Меморандум о сарадњи локалних јавних емитера који учествују у пројекту и Медиа центра у циљу унапређења комуникације и сарадње у области информисања јавности и унапређења професионалних стандарда у раду локалних јавних емитера. Директор Радио телевизије Херцег Нови, Глиго Томановић, казао је да је на локалним јавним емитерима велика одговорност и да грађани треба да се укључе у контролу њиховог рада.

– Из разговора са грађанима можемо закључити да прате нашу Радио телевизију и да јој вјерују и зато је добра ова иницијатива у којој грађани треба да се укључе у контролу локалних јавних емитера и њихов рад. То представља одличан начин да ми нашу услугу информисања на прави начин пренесемо и наше будуће активности усмјеравамо у складу са њиховим захтјевима и очекивањима, казао је Томановић.

Директор Медиа центра, Горан Ђуровић, казао је да ће у оквиру пројекта радити са грађанима како би им појаснили на који начин могу да се укључе у креирање садржаја локалних јавних емитера и подношење приговора.

-Кључни резултати које очекујемо су унапријеђење инфраструктуре која се припрема и усваја од стране локалних јавних емитера и тиче се учешћа грађана у припреми годишњих продукционих планова, као и интерне регулативе која се односи на контролу примјене професионалних стандарда од стране локалних јавних емитера.Очекујемо и унапређење капацитета самих локалних емитера , уредника и новинара, у односу на нове процедуре које треба да осигурају веће учешће становништва у креирању програмских садржаја.

У оквиру пројекта представљено је и истраживање Анализа садржаја централних информативних емисија локалних јавних емитера, у које није била укључена наша телевизија. Пројекат финансира Амбасада САД у Подгорици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here