Побједа Јадрана над Морнаром

Фото: ПВК Јадран

Ватерполисти Јадрана  побједом против Морнара завршли су  турнир Регионалне лиге. У последњој утакмици тим Петра Радановића  савладао je Морнар из Сплита 16:8 (5:2, 4:4, 3:1, 4:1)  и  поправио свој пласман на табели и са 8 бодова  заузима седмо мјесто.

Мартин Гардашевић и саиграчи добили су прву четвртину  са 5:2, током друге су повели  6:2, а на полувремену су водили са 9:6.

И  у другом полувремену добра игра првака Црне Горе. Разиграо се  одлични голман Јадрана, Дарко Ђуровић који је одбранио два петерца и нападачи екипе из Сплита нису имали рјешења  за одличну одбрану Јадрана  а Урош Вучуровић и Јован Вујовић  су казнили бројне промашаје играча Морнара и повели  10:6. У другом полувремену играчи екипе са Шквера  су постигли седам а примили само два гола и нису дозволили  ватерполистима  Морнара  да се врате у игру.

Стријелци  за Јадран  су: Урош Вучуровић четири, Василије Радовић и Јован Вујовић по три, Лазар Вукићевић, Данило Радовић, Давид Стевовић, Џејк Мускат, Матеј Чарај по један. Најефикаснији у саставу Морнара, били су Дује Акрап са четири и Роко Акрап са два гола.

Остали резултати трећег кола групе у Шибенику Јадран  (Сплит)- Приморац 16:12 и Југ-Соларис 14:9 . У Шапцу: Нови Београд –Црвена Звезда 18:8,  Раднички – Младост 13:13 и Шабац – Партизан 12:12.

Табела: Нови Београд 24, Југ 21, Раднички 19, Јадран Сплит 18, Младост 14, Црвена звезда 13, Јадран Херцег Нови осам, Шабац и Соларис по седам, Морнар шест, Партизан пет, Приморац је без бодова.

Јадран крајем фебрура на последњем четвртом турниру  игра  у Дубровнику без шансе да се пласира на завршни турнир али са обезбјеђеним опстанком у Премијер лиги.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here