Невријеме онемогућило потрагу хеликоптерима и рониоцима

Због невремена, јаког јужног вјетра, кише и града који је падао током дана, те високих таласа није било могућности да пилоти и рониоци наставе потрагу за дјечаком, којег је у уторак вече, талас однио у море код хотела Плажа.

Потрага Службе заштите и спасавања, Центра безбједности са копна се не прекида и она је константна дуж цијеле херцегновске обале.

Како је за РТХН казао помоћник директора Управе поморске сигурности и управљања лукама Жарко Лукшић нису очекивали овако невријеме, које је онемогућило потрагу са мора и из ваздуха:

-Контактирали смо Ваздухопловство Црне Горе и они нису били у могућности данас да дођу и обаве трагање хеликоптером. Велики су таласи тако да је немогуће да се приђе пловилима и квалитетно да се обавља трагање за несталим дјечаком.

И данас је трагање у току, али је редуковано. Очекујемо да ћемо сутра наставити са трагањем, без обзира на временске услове, ми ћемо доћи са пловилима и скутерима, који могу да се завуку у узане дијелове плаже, међу стијене, казао је Лукшић.

Он је поновио да је организована свеобухватна потрага у складу са националним Планом и Програмом трагања на мору, у којем су укључене све институције, од државних служби до приватних компанија, са којима Управа сарађује.

2 COMMENTS

  1. SIDE SCAN SONAR omogućava otkrivanje unesrećenih na dnu mora. Boka nije tako duboka.
    Toliko ribara već ima sonar…
    Vidi: Searching for Dead Bodies with Sonar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here