Одгођен почетак другог полугодишта

Влада Црне Горе донијела је одлуку да се почетак другог полугодишта одгоди за још недељу дана. Умјесто 23. јануара, ученици ће се вратити у школске клупе 30. јануара.

Министар просвјете Миомир Војиновић казао је да су добили захтјеве да се зимски распуст продужи још једну седмицу, тражио мишљење министарства туризма, да ли постоји потреба за тим.

Премијер Дритан Абазовић је рекао је да су оправдани разлози да се продужи зимски распуст.

-Покушавамо да нађемо најбољи могући модел, и задовољан сам што и министар просвјете, и генерално сви имају разумијевања за све оно што је неки јавни дијалог и интерес. Тако шаљемо поруку да мислимо о свима, али то не треба да буде на уштрб квалитета наставе, казао је Абазовић.

Министар Војиновић је нагласио да ће у потпуности бити испоштован школски програм.

-Ми ћемо календаром обавеза надокнадити сваки дан, и све што се тиче наставе биће усклађено на начин који је прописан нашим планом и програмом. Што се тиче Министарства просвјете биће испоштовани све што се тиче радних обавеза када је у питању програм реализације наставе у школама, поручио је Војиновић.

Он се осврнуо и на проблем испоруке горива за гријање школа.

-Управа за државну имовину је обавила свој дио посла, а урађено је и све оно што је било до нас. Имамо одређених застоја када су у питању активности “Југопетрола” Котор у том правцу. Због тога смо још увијек на чекању гаранције, и вјерујем да ће то завршити данас, казао је Војиновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here