Потрага за дјечаком настављена у приобаљу

Рониоци Регионалног центра и Управе поморске сигурности обуставили су потрагу на мору за дјечаком којег су синоћ повукли таласи код Војничких бања. Настављена је потрага у приобаљу од Мељина до Њивица, а добровољци су ангажовани на подручју Луштице.

Руководилац Центра за обуку ронилаца Данило Мијајловић, казао је да ће потрагу под водом, коју су прекинули због лоше видљивости и узбурканог мора, наставити сутра у 9 сати. Једна екипа ронилаца остаће са припадницима осталих државних и локалних служби на терену.

Према информацијама начелника Службе заштите и спашавања Златка Ћировића, хеликоптер Војске Црне Горе, уколико временски услови дозволе, укључиће се у потрагу сура у 9 сати.

-У сталној сам комуникацији са пилотима Војске Црне Горе и негдје око 14 сати су ме обавјестили да данас неће полетјети и ако временски услови буду повољни сутра би око 9 часова требали да буду на подручју херцегновске општине. Једна екипа Службе заштите је константно на локацији гдје су таласи повукли дјечака, а остали са припадницима полиције претражују приобаље од Мељина до Њивица. Ангажовали смо добровољце са Луштице и они обилазе терен од Малих до Великих Роса, Добреча и Жањица, казао је Ћировић.

Начелник ЦБ Херцег Нови Предраг Жижић потврдио је за РТХН да је настављена претрага са копна те да је о несрећном догађају упозната и Управа полиције Хрватске, у случају да се тијело дјечака појави у водама сусједне државе.

Он је позвао грађане да уколико нешто примјете да обавијесте полицију и препоручио да се не укључују у потрагу самостално, већ да о свим ативностима обавијесте надлежене.

Догађај је пријављен Основном и Вишем државном тужиоцу у Подгорици. Извиђајне мјере и радње су у току.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here