Промоција нове књиге Перице Ђаковића у дворани Парк

Представљање књиге Перице Ђаковића „Христос се роди: Божићни интервјуи са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем (Радовићем)“ у издању Матице српске – Друштво чланова у Црној Гори“, биће одржано 11. јануара (сриједа) у 19 часова у Дворани „Парк“.

„Разговор са митрополитом Амфилохијем би увијек био празник; увијек поучан и назидатељан, у сваком смислу, јер је Митрополит сваком човјеку са којим би разговарао, без обзира на повод и околности, прилазио прије свега као пастир, и то пастир добри који се брине за вјечну корист свога саговорника… Вјерујем такође и да су разматрања, мисли и ставови сабрани у својој књизи савремени, надахњујући и душекорисни и данас, и да ће такви бити и у временима која долазе исто колико су били и онда када су изречени, и да ће стога генерације читалаца у њима налазити инспирацију и од њих имати вишеструку корист“, написао је у предговору ове књиге, протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, парох и aрхијерејски намјесник херцегновски, дугогодишњи секретар блаженопочившег Митрополита Амфилохија.

Перица Ђаковић се доселио са родитељима у Херцег Нови 1970. године. У Информативном центру „Радио Херцег Нови“ запошљава се 1982. године. Током 40 година дуге каријере, од Радио Новог до Новог ТВ-а, сарађивао је са еминентним медијским кућама из региона и иностранства и добитник је бројних новинарских признања. Аутор је познатих ТВ емисија: „У жижи“, „Писма из Херцег Новог“ и „Магазин 242“ и једне од најцитиранијих радио емисија „Живот је море“.

Први дио збирке интервјуа са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем Радовићем „Морачки Јасновидац“ објавио је 2022. године, која је имала издања за Црну Гору и Србију.

О књизи говоре: парох и aрхијерејски намјесник херцегновски Обрен Јовановић, публициста Јован Маркуш, новинар и писац Ратомир Мијановић, и аутор Перица Ђаковић. У програму учествује Црквени дјечији хор „Преподобна Касија Цариградска“ из Херцег Новога.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here