АБАЗОВИЋ: ВЛАДА ЋЕ ПРАТИТИ ИСТРАГЕ СПОРНИХ ПРИВАТИЗАЦИЈА

У кабинету потпредсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића формиран је списак приватизација којима је потребан строжи мониторинг, а за које се сумња да су постојале коруптивне активности.

Како је за РТХН казао Абазовић, иако страге нису у њиховој надлежности, Влада ће свакако пратити рад надлежних органа када је ријеч о прватизацији Вектра Боке и осталих фирми у Херцег Новом.

– За неке случајеве мислим да ћемо врло брзо дјеловати. Они се конкретно не односе на Херцег Нови, да не би било неке заблуде, али у сваком случају сматрам да, уз оно  што треба да услиједи, а то је једно освјежење у сфери тужилаштва и оно што је било – једно освјежење у сфери полиције и другим инспекцијским органима, сигурно ће допринијети расвјетљавању ствари из претходног периода. Нема овдје потребе за неким ловом на вјештице, али има потребе за правдом – наводи потпредсједник Владе.

Грађани очекују да ти процеси не буду тек тако заборављени, а људи за које се утврди да су радили противзаконито, морају бити позвани на одговорност, сматра Абазовић.

– Са приватизацијама имамо велики проблем широм Црне Горе и рука правде мора да стигне до приватизационих уговора бројних предузећа. Имаћемо упит конкретно за Вектра Боку, као и за друга предузећа у Херцег Новом, према надлежним органима, да видимо докле се стигло и да ли ми сада, као нова власт, можемо на некин начин да уступимо још нешто од документације, што би било важно у идентификовању комплетне истраге – казао је Абазовић.

Он није хтио да прича о конкретним случајевима у Херцег Новом, мада је казао да их има више те да ће свака приватизација доћи на ред.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here