Реконструкција трга поред Мјесне заједнице Ђеновић 

У току је реконструкција школског врта у Ђеновићу, поред Мјесне заједнице, односно, задужбине Николе Злоковића. Трг је поплочан каменом, а ускоро ће бити враћена биста задужбинара, која је годинама смјештена испред зграде Дома културе. Вриједност радова износи око 4.700 еура.

Школски врт задужбине Николе Злоковића у Ђеновићу ускоро ће изгледати много љепше, захваљујући новим каменим плочама и планираним садржајима, казао је за РТХН предсједник МЗ Ђеновић Милош Бојанић:

– Ово смо, углавном, завршили из сопствених средстава. Ангажовали смо раднике из Херцег Новог, који су прије десетак дана завршили радове на постављању камених плоча, на комплетној површини. Бисту ћемо само вратити  у школски врт,  на површини која чини задужбину Николе Злоковића у Ђеновићу. Биста ће бити  у првом плану, поред ње ће бити постављене и двије чесме, казао је Бојанић.  

Биста задужбинара Николе Злоковића

Четири локације на тргу предвиђене су за привремене објекте, за које су унапријед припремљене инсталације.

 – Почећемо са уређењем трга у Ђеновићу. Обезбиједили смо прикључке за воду и струју за четири локације, на којима су планирани привремени објекти, истакао је Бојанић.

 Мјештани Ђеновића дуго очекују санацију доњег пута, који у тренутном стању представља опасност и за возаче и за пјешаке, а у Mјесној заједници очекују макар привремено рјешење до Празника мимозе.

Почетком октобра дошло је до хаварије и на канализационој мрежи на овој дионици доњег пута, а као узрок тог инцидента и пропадања асфалта намећу се лоше изведени радови на изградњи колектора.   

2 COMMENTS

  1. Pa Bozo razmisljam sad mozda si i vidovit. Ova bisata se makla odozbo za zaduzbinske zemlje da bi opstina mogla istu da sakrije i da privatnicina gradjevinsku dozvolu da grade hotel na zgradu mjesne zajednice, za sta ni dan danas niko ne odgovara. Sada kad predsjednik tj. savjet MZ Djenovica vrati bistu na svoje mjesto, jer Dom kulture gdje se ista nalazi ne cini zaduzbinu, moguce da neka nova uprava Mjesne zajednice odluci da se na istom domu kulture odobri opet nekom privatniku da napravi jos jedan hotel. Opstoj grabezi u ovoj mjesnoj zajednici nikad kraja !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here