Представници Института Игало у сриједу са премијером Абазовићем

Представници Одбора директора и в.д. извршног директора Института „Др Симо Милошевић“ у сриједу, 28. децембра, ће се састати са премијером Дританом Абазовићем како би покушали да нађу рјешење за излазак из финансијске кризе. Састанак је најављен још почетком децембра а у међувремену је на састанку Одбора директора Института одлучено да се упути предлог премијеру Абазовићу и министру финансија Александру Дамјановићу за хитно рјешавање ситуације у овој здравственој установи.

Како је раније за РТХН казао в.д извршног директора др Саво Марић са премијером ће разговарати о дугорочним рјешењима али је сада потребна брза помоћ како би се одблокирао рачун Института, исплатиле зараде запосленима али и на стабилнијим основама започео рад у 2023. години. За то им је неопходно да добију аванс од Фонда здравства у износу од 1, 2 милиона еура.

Један од предлога за побољшање рада те установе је и повећање цијена услуга према Фонду здравства које нису мијењане од 2009. године. Планирано је и повећање цијена према свим партнерима до 50 %.

Састанак у Подгорици је заказан за 12 сати, 28. децембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here