На Празнику мимозе: DJ Claptone и Констракта воде највећу журку под маскама на Јадрану

Winter Flower, велики једнодневни музички догађај у склопу 54. Празника мимозе у Херцег Новом ће у суботу, 25. фебруара 2023. прославити скори крај зиме и долазак прољећа. Ову јединствену журку, у организацији Еxita и Туристичке организације Херцег Нови предводи један од најпопуларнијх умјетника свјетске house сцене, трећепласирани на ди џеј Маг-овој листи 100 најбољих извођача, маскирани велемајстор Claptone на свом премијерном наступу у Црној Гори!

Уз њега, главна звијезда биће и регионална жена године, фантастична Констракта, заједно са групом Земља Грува. Локалну подршку даће шармантна и енергична Кејт уз представнике црногорске електронске сцене П.С. и Bodzie.

Назив Winter Flower или Зимски цвијет Exitova је посвета мимози, цвијету који цвјета током зиме. Овај природни бунтовник тиме на јединствен начин надилази законе и правила. Појмови зиме и цвијећа међусобно се искључују у скоро свим осталим случајевима, јер појављивање цвијећа заправо означава крај зиме и долазак прољећа. Због тога је славе, између осталог, и на Празнику мимозе, великом окупљању под маскама, догађају с вишедеценијском традицијом и гостима из цијелог региона и Европе.

Први пут у Црној Гори, на Winter Flower догађају ће наступити један од најинтригантнијих свјетских ди џеј Claptone. Докторским ауторитетом за ди џеј пултом који излази иза сад већ и те како препознатљиве маске венецијанског стила, Claptone представља синоним за увијек сјајне и тешко поновљиве house и tech house ди џеј сетове, инспирисане потребом за вјечним и бескрајним уживањем у пажљиво селектованим тракама. Његов дебитантски албум “Charmer”, који је имао 60 милиона слушања на Spotify сервису, одушевио је љубитеље електронског звука широм свијета, након чега Claptone наставља да ређа незаборавне наступе. Прошле године је био на високом трећем мјесту угледне 100 ди џеј Маг Алтернативa Топ листе, а ове године се налази на Beatportovoj топ 10 листи најпродаванијих извођача!  Његов звук се описује као дубок и ошамућен, са дозом меланхолије која је проткана сочним фанком.

Након спектакуларног премијерног наступа на овогодишњем Sea Dance фестивалу који је премашио сва очекивања фанова, Констракта се враћа у Црну Гору да уз Земља Грува још једном обори са ногу црногорску публику. Констракта је одушевила и освојила читав свијет наступом на овогодишњој Евровизији, а као највећа звијезда љета обишла је главне бине на Sea Star и Exitу, гдје је била прва домаћа хедлајнерка у историји фестивала.

Фантастичном line up придружује се и црногорска поп звијезда која се незаустављиво пење љествицом успјеха Катарина Богићевић Кејт, док ће се локална подршка П.С. и Bodzie, у back to back сету побринути за плес до зоре.

Улаз на велику Winter Flower журку је слободан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here