Рјешавање питања одвођења отпадних вода на ривијери

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у Општини Херцег Нови аплицирало је код Министарства пољопривреде за више пројеката у циљу рјешавања питања одвођења отпадних вода на подручју ривијере.    

Извршни директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре Милан Зарић за РТХН је казао да су добили новац из ресорног Министарства, за завршетак пројекта на дијелу колектора у Баошићу:

– Тај дио се односи на изградњу канализационе мреже Водице два, три и пет, за које ће ускоро бити расписан тендер. Успјели смо да добијемо средства и за Земунску улицу, у горњем дијелу, на чему се ради више од годину. Можемо обавијестити становнике Земунске улице у Мељинама, да крећемо са тим пројектом. Добили смо средства у износу од 55 000 еура, што је довољно да се уради горњи дио. Пројекат доњег дијела је у завршној фази. Након горњег наставићемо да радимо доњи дио Земунске улице, како би коначно угасили септичке јаме и довели тај дио у ред, навео је Зарић.

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре аплицирало је и за средства за изградњу потисног цјевовода у Ђеновићу и за рјешавање проблема у Бијелој:

– Рјешаваће се проблем на колектору код хотела Делфин у Бијелој. Ријеч је о цјевовду у дужини од 100 метара. У јануару расписујемо тендер. Тренутно немамо ревидован пројекат. Свакако, ћемо ићи на сегментни дио проблема, с обзиром да се у Ђеновићу интервенисало неколико пута на отклањању квара на колектору. Сезона се мора дочекати како треба. Очекујемо до марта наредне године да то буде завршено. Ако добијемо средства од Министарства одрадићемо читаву дужину колектора у Ђеновићу и Бијелој, очекује Зарић.

 За ова два кандидована пројекта очекују да ће добити око 137.000 еура из дијела нераспоређених средстава Министарства пољопривреде.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here