У „Новогодишњој чаролији за најмлађе“ подједнако уживали и публика и извођачи

Никад пунија сала Дома културе у Бијелој синоћ је одзвањала музиком, стиховима, пјесмом, плесом, глумом и шалама, а на сцени су засијали најмлађи и најслађи извођачи. 

Са великом љубављу и преданошћу, и ове године је НВО „Ружа вјетрова“ из Бијеле, дјеци и публици даровала  „Новогодишњу чаролију за најмлађе“, у којој су учествовали малишани из ЈПУ „Наша радост“ Бијела, ученици ОШ „Орјенски батаљон“ Бијела и подручне једнице Каменари, штићеници Дјечјег дома „Младост“ Бијела, НВО „Зрак сунца“ Игало, Дјечји хор  „Цвркутићи“, Ашихара каи кан клуб “Спарта” Бијела и фолклорни ансамбл Културне мреже Бијела.

И организатори и учесници су доказали да је мало маште и много добре воље сасвим довољно да завлада празнична чаролија, и да је најбољи пут до радости кроз игру и пјесму у којој су сви подједнако уживали.

Главни „кривац“, у најпозитивнијем смислу, за овај традиционални празнични програм за најмлађе, предсједница НВО „Ружа вјетрова“ Бобана Желалић, није крила задовољство што су успјели да окупе толико дјечице из Бијеле и околних мјеста.

-Толико је било одушевљења и позитивне енергије да је то просто невјероватно. Онда се заборавља сав умор и оптерећење око припрема, и надам се да ће нас идуће године бити још више, ако буде могла примити сала. Веома смо срећни што је све фино протекло, пуно ми је срце јер је било прелијепо, нешто величанствено…

У оквиру манифестације, осим дјечјег програма, у холу Дома културе организован је и Базар домаће радиности.

-Циљ је био да прижимо шансу нашим женама које нешто раде и стварају својим рукама, да то изложе како би људи видјели шта имају у понуди. Ту је била и божићна пшеница, и овом приликом желим да честитам Бадње вече и предстојећи Божић свим вјерницима римокатоличке вјероисповјести. Зато смо и организовали мало раније овај програм, да не би омели атмосферу тог породичног празника.

Подијељено је чак 500 пакетића, не само за учеснике програма, већ за сву дјецу која су била на манифестацији, казала је Желалић, истичући добру сарадњу са Мјесне заједнице Бијела. 

– Ми на годишњем нивоу од Општине Херцег Нови добијемо 1 000 еура, и све то од срца дајемо за овај величанствени догађај, да ни једно дијете не остане без пакетића, како учесници, тако и они који су дошли да погледају „Новогодишњу чаролију“. У свим активностима имамо подршку МЗ Бијела, а и они у нама имају ослонац. Ми смо и били покретачи и помогли у оспособљавању и реновирању овог Дома културе, да би могли овако нешто да направимо, и поносни смо на сваку нову манифестацију, поручила је Желалић.

Најмлађи учесници били су малишани из старије јасличне групе ЈПУ „Наша радост“ Бијела. Кореографијом уз пјесму „Преко брда, преко бријега“ побрали су симпатије и бурне аплаузе публике, а васпитачица Моника Матовић каже да се радују оваквим свечаностима. 

-Уз прелијепу новогодишњу пјесму, представили смо се кореографијом у којој су дјеца била пахуљице. Малишани се јако радују оваквим приредбама и свечаностима, а на наше, и на њихово одушевљење, вечерас је заиста било предивно. Дјеца су радо учествовала, сви су дошли, иако је су јасличног узраста, и показали су оно најбоље од себе. У нашем вртићу редовно организујемо тематске приредбе и сличне манифестације, све васпитне групе увијек учествују и радо се одазивамо сваком позиву, казала је Матовић.

И старија група I васпитне јединице Бијела представила се новогодишњом кореографијом, а васпитачица Вукица Пујић каже да је овај наступ за њих представљао велико задовољство.

-Било нам је драго да будемо дио ове чаролије, дјеца су се трудила најбоље што могу да покажу шта знају и шта смо до сада радили. Учествовало је 25 дјеце; 12 дјевојчица и 13 дјечака. Међу њима је и један дјечак са посебним потребама, који је баш лијепо одиграо, и уопште није одступао од својих вршњака. Ми их управо и учимо томе да нема разлика, да смо сви једнаки, да сви имамо иста права, да треба да се помажемо и да сви заједно уживамо, поручила је Пујић.

Уз Дједа Мраза, „Новогодишњу чаролију за најмлађе“ су уљепшали кловнови из НВО „Машкаре“ и „Мото Дједа Мразеви“ из херцегновских мото клубова MC „Cruiser“ и „United free bikers brotherhood“, и „Лавови“ из Котора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here