Др Комар: Пропусти формалне природе су ситнице – систем није оштећен ни за еуро

На саопштење Министарства здравља о својој смјени реаговао је др Горан Комар, видео изјавом у којој и даље тврди да га је СНП смијенио, а да је за пропусте у уговорима крив правник у Дому здравља.

Комар подсјећа да је на позицију директора херцегновског Дома здравља дошао у јеку пандемије ковид 19, када су изабрани тимови уложили огромне напоре да помогну свима којима је помоћ у том тренутку била потребна.

– Ти пропусти формалне природе представљају ситнице. Да се не би погрешно разумјело да је у питању огрешење и да је неко, захваљујући тим уговорима о допунском раду, који су мањкави за неке ситне ставке, формалне природе, зарадио један цент. Ни случајно – категоричан је он.

Др Комар је илустровао једну овакву ситуацију на примјеру ангажовања радиолога из Клиничког центра.

– Када радиолог долази на замјену нашем, који је одсутан због годишњег одмора или боловања, тај уговор о дјелу који сам потписао мањкав је за одређену ставку, која подразумијева и претходну сагласност његовог директора за рад од неколико дана у Дому здравља Херцег Нови – објашњава он.

У таквим ситуацијама, како наводи, систем није оштећен ни за један еуро, што је, како је казао, темељ оптужбе на основу које га је смијенио СНП.

Кривац за пропусте у уговорима је правник у Дому здравља, тврди др Комар.

– У то вријеме наш правник, који је пословно немаран и неспособан да обавља посао у пуном опсегу, сачинио је уговоре које је доносио на потпис, а који су били мањкави у том дијелу. Међутим, њега нико неће позвати на одговорност, него се посеже за смјеном директора, који је бринуо о јавном здрављу и подизању нивоа здравствене установе на чијем се челу налазио – истакао је др Комар.

Како је казао, његов начин смјене и реакција, су „тампон зона“ за остале колеге љекаре који су на директорским позицијама у црногорским домовима здравља и натјераће министра да два пута размисли прије него на овакав начин смјени некога од њих.

4 COMMENTS

  1. Puna podrska velikom i cestitom profesionalcu, dr Goranu Komaru. Prihvatio se posla direktora Doma zdravlja u najtežem trenutku borbe protiv korone i tu borbu vodio odlicno, u sto sam se i lično uvjerio prlikom oboljevanja. Raduje me samo jedno : sto će Goran Komar sada imati vise vremena za svoja izvanredna istraživanja kulturne baštine, po kojima je poznat i u naučnim krugovima priznat daleko izvan Herceg Novog, Boke i Crne Gore. Sto se odgovornosti tice, i sam sam, kad sam radio na rukovodecim pozicijama, svakodnevno potpisivao desetine ugovora, autorskih i drugih, a da nisam imao vremena i mogucnosti da ih kontrolišem, pogotovo ne detaljno. Na sreću, pravnici su radili dobro. To je zaista stvar sreće.

  2. E moj ministre… U Herceg Novom će na kraju maskenbala spaljivati Karnevala. Strepim da je Vaša ekscelencija u najužem uzboru da završi na lomači! Samo bi još trebalo da to Komunalna policija zabrani. Herceg Novi bi se onda mogao prekrsiti u Nova Jagodina!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here