АКЦИЈА ЗА УЧЕНИКЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ И ЧИТАОНИЦИ

Поводом 2. априла – Свјетског дана књиге за дјецу, Градска библиотека и читаоница у Херцег Новом организује бесплатно учлањење и обнову годишње чланарине за ученике основних школа из нашег града.

На овај дан обично су припремали изложбе за дјецу и радионице, али садашња ситуација диктира савим другачији облик обиљежавања Свјетског дана књиге за дјецу, казао је в.д. директор Градске библиотеке и читаонице Милош Радуловић.

-Свим основцима у нашем граду даћемо шансу да бесплатно обнове годишњу чланарину, а ако нису чланови, нудимо им да се бесплатно учлане. Акција ће трајати од 29. марта до 2. априла који је Дан свијетске књиге за дјецу, казао је Радуловић.

Упућивати дјецу на књиге и читање је од велике важности, а томе у Градској библиотеци посвећују посебну пажњу кроз програме, радионице, промоције али и акције попут ове коју ће организовати наредне недеље.

-Позивамо сву дјецу, нема ограничења, осим ових које су у складу са прописаним епидемиолошким мјерама. У пријемном одјељењу може бити само једна особа, али не вјерујем да ће то правити проблем с обзиром на то да акција траје током цијеле седмице и да је рад у библиотеци организован у двије смјене. Очекујем да што већи број дјеце учествује и искористи могућност коју смо понудили, казао је Радуловић.

Свјетски дан књиге за дјецу установљен је 1967. године, у част сјећања на дан рођења данског писца Ханса Кристијана Андерсена, а обиљежава се са циљем промовисања значаја и развијања навике читања код дјеце најранијег узраста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here