Штете током поплава мање него претходних година

Обилне падавине које су захватиле Херцег Нови током викенда узроковале су материјалну штету на више локација, међутим значајно мању него што је то било претходних година, оцијенио је у Новском јутру вд начелника комуналне полиције Зоран Бијелић.

Закупци пословних простора у кругу бившег ПКБа претрпјели су највећу материјалну штету узроковану поплавама, те се сада када је ријешен проблем на кружном току, Зеленика намеће као критична тачка.

– За сада је то можда највећи проблем, док се тај пропуст испод магистрале не ријеши. У надлежности је Агенције за изградњу и развој и Секретаријата за комуналне дјелатности да изнађу техничко рјешење, уведу извођача у посао, како би ријешили и тај проблем – објашњава Бијелић.

У надлежности Комуналне је полиције да састави записник на лицу мјеста, утврди материјалну штету и обавијести надлежне службе и пружи им асистенцију, подсјећа Бијелић.

– Када видимо да је начињена штета или је нека препрека на путу, као што је био пад дрвета, стуба јавне расвјете или отворен поклопац, наше је да обезбједимо лице мјеста, како не би угрозили учеснике у саобраћају. Када обезбједимо мјесто, уколико комунални полицајци не могу сами да ријеше тај проблем на терену, позивају надлежну службу, сачекају да они дођу и асистирају приликом отклањања неправилности – наводи он.

Бијелић је истакао предан рад свих комуналних служби током викенда, када је у ноћи са суботе на недјељу у Херцег Новом пало 124 литра кише по метру квадратном, а најјачи удари вјетар достизали су брзину од 90 километара на сат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here