Нови успјеси ученика херцегновске Музичке школе

Фото: Музичка школа Херцег Нови

Ученици херцегновске Музичке школе Митар Жижић и Асја Радојевић освојили су значајне награде на међународним такмичењима.

Митар Жижић  из класе професора Новака Павличића освојио је  Специјалну награду на Amadeus  International Music Awords  у Салзбургу, док је Асја Радојевић из класе професора Александра Бубање, друга на фестивалу гитаре Guitar United одржаном у Источном Сарајеву, казала је Нивес Ненадовић,  директорица Музичке школе Херцег Нови

-Свака награда је значајна зато што потврђује рад и квалитет. То су ученици који већ имају бројне награде и Митар и Асја. Такмичење у Салзбургу је било онлине и имало је двије етапе. Митар је прво прошао прву етапу и на крају освојио специјалну награду. Било је доста учесника из цијелог свијета. Доста њих је отпало у првој етапи. Због тога су и направљене двије етапе јер је био велики број учесника због тога што је онлине такмичење и ту увијек има више ученика него када се такмичење одржава уживо, казала је Ненадовић.

Такмичење на којем је ушествовала Асја Радојевић у Источном Сарајеву организује се седми пут, а наступаили су гитаристи из региона.

-То је изузетно јако такмичење, велика је конкуренција тако да је велики успјех што је освојила награду, навела је директорица Школе.

Херцегновска Музичка школа успоставила је сарадњу са Градском музиком, тако што у  Павиљону једном мјесечно имају заједнички концерт. Први је био у октобру, други је планиран током новембра. Припремају се и за традиционални новогодишњи концерт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here