Грађани Црне Горе уз личну карту у државе региона

Шефови влада Црне Горе, Србије, Косова, Сјеверне Македоније, Албаније и Босне и Херцеговине потписали су данас на самиту Берлинског процеса три регионална споразума о слободи кретања с личном картом, признавању високошколских квалификација и признању професионалних квалификација доктора медицине, стоматолога и архитеката, саопштено је из Владе.

Предсједник Владе у техничком мандату Дритан Абазовић истакао је да је регионална сарадња земаља Западног Балкана кључни фактор политичке стабилности, сигурности и економског просперитета и да његов идеал као политичара представља помирени регион Западног Балкана без граница, у Европској унији.

– Границе не треба мијењати, треба их чинити невидљивим, нагласио је предсједник Владе, подвлачећи да свакако процес европске интеграције нас води том идеалу.

Премијер Абазовић је разговарао и са предсједницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, високим представником Европске уније за спољну политику и безбједност Жозепом Борељом, као и бројним премијерима земаља чланица Европске уније и држава региона.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here