Članovi dječijeg hora Cvrkutići učesnici dva festivala

Foto: Dječiji hor Cvrkutići

Hercegnovski dječiji hor Cvrkutići dobio je poziv za učešće na 16. Međunarodnom muzičkom festivalu za djecu Školjkice u Novom Sadu, a biće i dio novog festivala u čast velikom dječijem kompozitoru Minji Suboti u Beogradu, ove godine u onlajn formatu.

Kako za RTHN informiše dirigent i vođa hora Lidija Ivanović za ovogodišnji festival su konkurisali sa tri kompozicije i sve tri su odabrane kao dio takmičarskog programa.

-Jedna od pjesama je moja autorska “Kupusaro moja draga”, koju će izvesti naša Vesna Vučurović. Drugu pjesmu “Začin” otpjevaće Tara Kilibarda, autorka je Sonja Padrov Tešanović, kompoziciju je pisao Božidar Vučur. Treća je “Sunčana pjesma” Dragana Radulovića, kompoziciju i aranžman je napisao Zoran Proročić, kompozitor iz Kotora, objašnjava Ivanović.

Članovi dječijeg hora Cvrkutići učestvovaće i na festivalu posvećenom Minji Suboti, koji je osmišljen prije mjesec i zbog kratkog roka, biće održan u onlajn formatu, objašnjava Ivanović.

-Konkurisali smo sa pet takmičarki, koje će otpjevati po dvije pjesme, jedna je Minjina, a druga po slobodnom izboru. Nema matrica, studija, pjeva se uživo i nadamo se dobrom rezultatu, rekla je Ivanović.

Članovi dječijeg hora Cvrkutići 8. novembra putuju za Novi Sad, kada će biti poznati rezultati festivala posvećenog Minja Suboti.

Detaljniji razgovor sa Lidijom Ivanović pogledajte u emisiji Novsko jutro RTHN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here