Ускоро нова расвјeта на ривијери

Јавно предузеће за управљање морским добром расписало је тендер за избор извођача који ће реконструисати комплетну јавну расвјету у приобалном појасу мјесних заједница Ђеновић и Баошићи. Вриједност набавке без пдв-а је око 181 хиљаде еура, а биће постављено 148 нових стубова и лед лампи.

Агенција за изградњу и развој града припремила је пројектну документацију за рекнострукцију јавне расвјете у Ђеновићу и Баошићима, на основу које је предузеће Морско добро расписало тендер.

По завршетку радова, за одржавање нове расвјете биће задужено Комунално-стамбено, прича за РТХН руководилац сектора у овом предузећу, Милош Петровић.

Руководилац сектора јавне расвјете у Комунално-стамбеном предузећу, Милош Петровић

– Ријеч је о комплетној реконструкцији, гдје ће се полагати нови каблови са уземљењем и новим темељним стопама, биће постављени и нови поцинчани стубови висине четири метра са новим лед лампама. Све је предвиђено пројектном документацијом – наводи он.

Петровић информише да су запослени у сектору јавне расвјете у понедјељак у Каменарима завршили замјену старе расвјете.

Фото: Комунално-стамбено предузеће

– На потезу од Свете Неђеље до хотела Каса дел маре уклонили смо око 300 метара преостале старе расвјете на дрвеним стубовима спојене ваздушном линијом. Монтирали смо нове поцинчане магистралнее стубове, висине девет метара, са лед лампама од 90 вати. То смо урадили у сарадњи са сектором за одржавање путева. Они су обавили грађевинске радове, ми каблирање и спајање стубова – објашњава он.

Настављени су и радови на побољшању јавне расвјете у херцегновском залеђу.

– У засеоку Лазаревићи пребацили смо 15 лед лампи са старих дрвених, на бетонске стубове и дотегнули кабловску трасу ваздушном линијом, па ту сад практично имамо нову расвјету – казао је Петровић.

У наредном периоду Комунално-стамбено предузеће радиће наставак линија расвјете у Мокринама и на Врбању.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here