УБЛАЖЕНЕ МЈЕРЕ РАДА ПРИВРЕДНИКА У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Новим измјенама и допунама Наредбе за предузимање привремених мјера за спрјечавање уношења у земљу, сузбијање и спрјечавање преношења новог коронавируса ублажене су важеће мјере у Херцег Новом које се односе на рад
привредних друштава и предузетника.
Измјенама Наредбе које су јуче, 19. марта објављене у Службеном листу Црне Горе, за Херцег Нови је одређен исти режим рада привредника који важи и у: Тивту, Котору, Будви, Бару, Подгорици, Цетињу, Бијелом Пољу, Мојковцу, Пљевљима и Плужинама.
Нове измјене су донијете након јучерашњег редовног састанка представника локалних управа са Министарством здравља и Институтом за јавно здравље Црне Горе. Одлуци је претходила интензивна комуникација Општине Херцег Нови са надлежним државним установама, те апели да са снижавањем кумулативне стопе инциденције дође и до ублажавања мјера.
Измјенама Наредбе је, уз строго поштовање изречених епидемиолошких мјера, омогућен рад непрехрамбеним трговинама, цвјећарама и другим предузетницима и привредним друштвима, осим изузетцима који су наведени у члану 1ц наредбе.
На снази остају следеће забране:забрана рада привредних друштава и предузетника који обављају угоститељску
дјелатност у угоститељским објектима (ресторани, кафане, кафетерије, хотелски ресторани и
слични угоститељски објекти), осим за:

-госте који су смјештени у хотелу, у периоду од 7 до 18 часова,

-припрему и издавање хране, осим напитака (кафа и др.), по поруџби, без задржавања и конзумације испред објекта који послује храном, укључујући кетеринг, у периоду од 7 до 22 часа, уз потврду послодавца;

-забрана рада аутомата (продаја хране, пића, кафе и других напитака) у оквиру бензинских станица и других простора,

-забрана рада тржних центара, штандова/тезги и слично,

-забрана рада приређивача игара на срећу,

-забрана рада привредних друштава и предузетника који пружају услуге у фитнес
центрима и теретанама.

Остаје обавеза привредних друштава, других правних лица и предузетника који обављају угоститељску дјелатност у угоститељским објектима и објеката који послују храном да уклоне мобилијар или на други начин онемогуће његово коришчење, током забране обављања угоститељске дјелатности. Такође, на снази остаје забрана изласка грађана са територије Општине Херцег Нови.

Изузетак су они који посједују потврде и потребну документацију за напуштање територије општине, и то ради: обављања редовних радних задатака, остваривања здравствене заштите, његе лица која усљед болести, стања или посљедица повреде нијесу способна да самостално обављају свакодневне животне активности, путовања студената од мјеста пребивалишта до сједишта установе високог образовања, одржавања личних односа дјеце са родитељем са којим не живе, превоза пољопривредних произвођача, превоза власника пољопривредног земљишта и чланова његовог породичног домаћинства до мјеста у коме се земљиште налази, превоза лица која посједују дозволу за спортско-рекреативни и привредни риболов, аквакултуру, односно дозволу за пловило, да се превезу до мјеста у коме треба да обаве риболов
и/или аквакултуру, односно у коме посједују дозволу за пловило.

У измјењеној Наредби остају на снази и све привремене мјере за спрјечавање уношења у земљу, сузбијање и спрјечавање преношења новог коронавируса које важе на територији цијеле Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here