Škola u Sutorini postaje moderna i funkcionalna

Školska godina započela je u znaku sanacije i izgradnje, što posebno raduje upravu OŠ „Dašo Pavičić“ na Toploj. Poslije dugogodišnjeg čekanja, počela je sanacija područnog odjeljenja ove škole u Sutorini. Sredstva za sanaciju, obnovu i adaptaciju objekta u Sutorini obezbjedila je tadašnja Uprava javnih radova, a vrijednost kompletnog projekta je oko 200 hiljada eura sa PDV-om.

Konačno je označen prostor oko školskog dvorišta koje nije malo, iskopani su kanali i izgrađen je betonski zid na koji će biti postavljena ograda, priča na početku direktorica Tatjana Krstajić.

– Biće postavljene dvije kapije, jedna za pješake kako bi se školi moglo prići na više načina. Kompletno se renovira osam toaleta i gradi se toalet za lica sa ivaliditetom uz odgovarajući pristup i poštovanje standarda. Renovira se prostor za buduću kuhinju, a najveća investicija je zamjena svih prozora i vrata i kada je riječ o unutrašnjoj ali i spoljašnjoj stolariji. Takođe, renoviraju podove i zidove u svih pet učionica, mijenjaju keramiku, kao i kompletnu rasvjetu i zamijeniće je štednom. Skida se i ukrasni lim za atiku i ugrađuje novi, a projekat podrazumjeva i rušenje postojećeg oštećenog trotoara i postavljanje novog, kazala je za RTHN direktorica Krstajić.

Trenutno je u ovom područnom odjeljenju 16 učenika, a renovirano i uređeno zdanje sigurno će biti prilika da se i broj učenika poveća.

– Škola će biti potpuno sređena i osim estetskog izgleda biće u potpunosti funkcionalna, što je neophodno za održavanje nastave jer svi tražimo optimalnije uslove. Roditelji će imati mogućnost da djecu upišu u potpuno sređenu školu, kazala je direktorica Krstajić.

Izvođač je Entekst inženjering iz Podgorice sa kojima je Uprava potpisala ugovor 3. avgusta ove godine, a rok za završetak radova prema tenderskoj dokumentaciji je tri mjeseca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here