Учествујте у радионицама НВУ Руке

Креативно-едукативне радионице „Сувенири са мирисом природе“ у организацији НВУ Руке, у сарадњи са Заводом за запошљавање, а у оквиру пројекта Јавног рада, биће одржане 22. и 29. октобра, као и 5, 11. и 26. новембра и 3. децембра, у термину од 17 до 19 сати.

Радионице ће бити приређене у просторијама партнера у пројекту, НВО Нова шанса у Новом, у приземљу зграде Новљанка.

Како наовди Милина Ковачевић из НВУ Руке, радионице су намјењене различитим циљним групама, а у сусрет традиционалној „Јесењој фешти“, 19. и 20. новембра.

Милина Ковачевић

– Радионице ће водити Марија Милић, чији ангажман финансира Завод за запошљавање. Она са нашим удружењем сарађује дуго година на производњи специфичних и органских производа, који се могу видјети на нашим штандовима на нашим и другим базарима – наводи она.

На првој радионици 22. октобра, биће уприличена демонстрација израде сапуна, а учесници-одрасли, ће имати прилику да науче како да направе шумеће купке разних облика и мирисних нота.

Радионице које су на програму 29. октобра и 26. новембра намјењене су дјеци и младима са посебним потребама, а биће посвећене прављењу сувенира инспирисаних јесењим годишњим добом.

За дјецу узраста од 9 до 12 година, 5. и 12. новембра планиране су радионице за израду мирисних и декоративних сувенира, од глине, текстила и природних материјала.

Завршна радионица за израду ароматичних освјеживача ваздуха од воска, намјењена је одраслим учесницима и биће одржана 3.децембра.

Како прича руководитељка радионице Марија Милић, сви сувенири биће прављени искључиво од органских материјала.

Марија Милић

– Оно што излажемо на нашим штандовима, кад организујемо своје феште, али и кад гостујемо на туђим базарима, све је природно, домаће, прављено од домаћих материјала, без конзерванса. Без дотатака. Крећемо се у окворима што је могуће природнијих производа – казала је она.

Радионице су бесплатне, максималан број учесника је десет, а пријава је обавезна.

Информације и пријаве info@ruke.me или на телефон водитељке радионица Марије Милић 069/842-678.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here