Концерт професора Музичке школе достојан прославе Дана Општине

Професори Музичке школе Херцег Нови приредили су синоћ фантастичан концерт „Граду с љубављу“, у оквиру свечаности под називом „Нови видици“, поводом 28. октобра – Дана града.

Уз класичне композиције, публика је у концертној сали уживала уз звуке староградске македонске пјесме „Ако одам во Битола“ и јеврејске „Im Hashem Lo Yivneh Bayis“ („Ако Господ кућу не гради“).

Задовољна је након концерта била директорица школе, Нивес Ненадовић, која је са колегама подијелила сцену.

– Наши професори су професионалци, који уз педагошки рад, наступају, тако да увијек имају спреман програм. Представљамо се барем два пута годишње у нашој концертној сали и увијек са различитим програмом – наводи она.

Директорица Музичке школе Херцег Нови, Нивес Ненадовић

Концерт је започет композицијама класичне музике, ређали су се Рахмањиков, Диенс, Брамс, Власов, Сати, Фалони. Ненадовић истиче да се труде да репертоар буде разноврсан.

– За крај смо имали обраду једне јеврејске мелодије, а предзадња тачка је била македонста народна мелодија. Програм склапамо тако што професорима дам слободу, а свако има неку своју замисао. Све то ставимо на папир и направимо концепт. Увијек на тај начин организујемо концерт – објашњава она.

У Музичкој школи за наредни период припремају наступ клапе „Тора“ на фестивалу дјечијих клапа у Котору крајем новембра, а за крај првог полугодишта и традиционални Новогодишњи концерт.

Професор хармонике из Котора, Иван Держијев имао је синоћ соло тачку. Истиче да је репертоар био веома занимљив, а професори, упркос пандемији и свим проблемима, и даље квалитетно раде и добро свирају.

Професор хармонике, Иван Держијев

– Сваки професор је показао да и даље има снаге да наступа, да професионално покаже своје умјеће, не само као педагог, већ и као музичар. Част ми је да будем дио свега тога – истакао је он.

Програм у част Дана града биће настављен вечерас отварањем изложбе сликара Мирка Кујачића у Галерији „Јосип Бепо Бенковић“, почетак је у 19 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here