НОВСКА ЛИСТА ОТВОРИЛА КАНЦЕЛАРИЈУ У ЗЕЛЕНИЦИ

Број присталица Новске листе из дана у дан се увећава, због чега се овај грађански покрет већ сада може сматрати побједником локалних избора у Херцег Новом. То је на отварању канцеларија у Зеленици казао један од оснивача, Милош Коњевић.

Он је мишљења да је Новска листа показала у посљедње четири године да жели добро своме граду, на шта указује подршка која премашује сва очекивања.

– Мислим да смо већ данас сигрно побједници локалних избора у Херцег Новом заказаних за 9. мај, јер свакога дана имамо све више присталица од Игала па до ривијере. Зеленика је симбол опозиционог дјеловања, па је можда због тога и страдала што се тиче многих ствари – истиче он.

Коњевић је изразио наду да ће се, након 30. августа прошле године и смјене власти на државном нивоу, ситуација мијењати на боље, јер ће спорне приватизације бити преиспитане.

Грађански покрет Новска листа отврио је канцеларију у Зеленици, како би њихов програм био доступнији грађанима на ривијери, односно како би они имали могућност да изнесу своје проблеме.

– Посљедње четири године локална управа уложила је доста средстава када је ријеч о путној инфраструктури. У наредном периоду планирамо да завршимо канализацију, завршавамо и асфалитрање у доњем дијелу насеља што је реализовано кроз тендер, има доста активности када је ријеч о Луци Зеленика, наравно тортоар Кумбор – Зеленика – наводи Коњевић.

Кроз деценијску историју Новска листа је остваривала добар резултат у ужем центру града, а њихова тежња је, како је казао Саво Марић, да буду доступни свим грађанима Херцег Новог.

-Дуж ривјере је то било слабије. Да ли су наши суграђани доживјели да их ми запостављамо и да због тога нисмо добили њихову подршку, не знам. Али на овим изборима смо ставили акценат да будемо присутни у сваком дијелу нашега града, ужег језгра па до сваког засеока и због тога смо се одлучили на то да отворимо канцеларију и овдје у Зеленици која није мала мјесна заједница –

На овај начин грађани са ривијере неће морати да долазе до главне канцеларије у Његошевој улици, и да се лакше упознају  са активностима Новске листе, узму промотивни материјал и ако желе учлане се, казао је Марић.

Канцеларије Новске листе у Зеленици налазе се у згради старог кина.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here