Јадран брзо и ефикасно ријешио пласман у другу фазу квалификација

Ватерполисти Јадрана су лако и убједљиво дошли до друге побједе на квалификационом турниру за Лигу шампиона. Екипа Петра Радановића тријумфовала је против Енке 19:8 (4:2. 6:4, 2:2, 7:0) и обезбједила пласман у другу фазу квалификација. За прво мјесто у групи бориће се против екипе Младости, сутра (01. октобар) од 19:00 часова.

У дуелу против Енке ниједног тренутка није било дилеме. Турска екипа је пружала отпор на старту утакмице, када је имала само два гола заостатка (4:2). Пауло Обрадовић и саиграчи су се држали три четвртине, али у финишу утакмице домаћи су “убрзали”, брзо стекли 11 голова предности (19:8) и рутински привели меч крају.

Голове за Јадран су постигли: Павел Калтурин пет, Матеј Чарај четири, Данило Радовић, Мартин Гардашевић по три, Џејк Мускат два, Раџивон Зизудин и Давид Стевовић по један. Код Енке, најефикаснији је био хрватски интернационалац Паоло Обрадовић са три гола.

У другој утакмици трећег кола Младост је побједила Жаибас 15:7 (3:0, 3:3, 7:1, 2:3).

У другој рунди квалификација учествоваће 16 екипа, подијељене у четири групе, од којих ће по двије екипе изборити бараж мечеве за групну фазу елитног такмичења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here