Данијела Ђуровић остаје предсједница Скупштине Црне Горе

Скупштина Црне Горе није усвојила предлог за разрјешење предсједнице Скупштине Данијеле Ђуровић.Иницијативу за њену смјену поднијели су посланици Демократског фронта и Демократа.

Одлучивало се  већином присутних посланика, а гласање је било тајно. Гласало је 78 посланика, за разрјешење 32 а против 45. Један гласачки листић био је неважећи.

Предсједница Скупштине Данијела Ђуровић, одговарајући на питање посланика ДФа Андрије Мандића да ли је спремна да распише ванредне предсједничке изборе уколико предсједник Мило Ђукановић донесе указ о распуштању Скупштине, казала је да ће расписати ванредне предсједничке изборе у складу са Уставом и законом.

Ђуровић је на почетку сједница рекла да јој је, с обзиром да је друга жена у историји на томе мјесту, била част и задовољство што је имала прилику да води Скупштину. 

-Трудила сам се да имам равноправан третман према свим посланицима и посланицама, без обзира на било коју припадност. Покушавала сам бити промотер истинске европске Црне Горе, додала је Ђуровић.

Казала је и да поједини желе дестабилизацију државе и њених институција.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here