Др Вујовић: Смјена др Сава Марића наставак реваншизма СНП-а и УРА-е

Поводом најављене смјене др Сава Марића са мјеста извршног директора Института „Др Симо Милошевић“, саопштење је упутила посланица Демократске Црне Горе, др Тамара Вујовић.

– Смијена др Сава Марића са мјеста извршног директора Института Др Симо Милошевић – Игало показатељ је наставка реваншизма који спроводе СНП и УРА.

Индиције да ће на његово мјесто бити постављена особа без потребних стручних квалификација, како се шпекулише и без радног искуства у здравственом систему, говоре о томе да је овим политичким субјектима битна искључиво расподјела фотеља, макар и на скаредан начин у техничком мандату.

Поред тога што ће на заказаној сједници Одбора директора са двије тачке, разријешити старог и именовати новог директора, важно је споменути и реваншистичке смјене у претходном периоду, попут Бора Лучића, Марка Митровића, Јулијане Зечевић… одреда људи који су беспрекорно обављали свој посао, али су “мирисали” на Демократе.

Тренутна управа на све начине даје све од себе како би се стање у Институту побољшало, почевши од обезбјеђивања техничких средстава, па до подизања стручности кадрова. Обезбјеђивање средстава из текуће буџетске резерве у износу од 250 хиљада еура за набавку ЦТ скенера за Општу болницу Мељине путем прихваћеног амандмана посланице Демократа др Тамаре Вујовић, само је један од позитивних напредака који је у повоју.

И сада, када свим снагама покушавамо да се вратимо на 30. август, реваншизам се наставља.

Смијењивање професионалног кадра и постављање неквалификованих људи по политичкој линији оставља снажне негативне посљедице по здравствени систем Црне Горе, који аутоматски утиче на живот грађана. Приоритет нашег друштва треба да буду управо грађани, што реваншистичким политичким субјектима очигледно није – наведено је у саопштењу др Тамаре Вујовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here