Лукобрану Градске луке потребна хитна санација

Стање лукобрана на Шкверу, у који није улагано преко 60 година, је алармантно, јер су због плимских таласа и многобројних циклона, који су сваке зиме интезивинији, али и катастрофалног земљотреса из 1979. спољни блокови склизали у море.

Како је за РТХН казао вд директор Агенције за газдовање Градском луком, Божо Укропина, током сљедеће седмице биће одржан састанак у просторијама Морског добра, када ће бити познати детаљи око испитивања, као и око организације сидришта за крузере у Зеленици и санације дијела шеталишта у Игалу.

Добар дио камених блокова више није на свом мјесту, већ је пао или попустио, због чега већи плимни таласи, кад је југо, пребацују пристаниште, прича Укропина. Додаје да је Морско добро за ову годину опредјелило 40 хиљада еура за детаљно испитивање стања лукобрана и његове санације и подсјећа да је слична студија већ спроведена.

Вд директор Агенције за газдовање Градском луком, Божо Укропина

– Прије пандемије рађено је испитивање, али ти подаци нису прецизини, јер је рађено на малој дубини. Види се само горњи статус насипа, али не знамо у каквом су стању кључни, велики блокови, на којима лежи пристаниште, као и шта се дешава испод подводног дијела. Ново испитивање даће прави одговор – наводи он.

Постоји идеја да приликом санације са спољне стране лукобрана буду изграђени пјешачка стаза и неколико везова.

– То је присутнo по свијету, да са спољне стране током наутичке сезоне лукобрана постоје мобилни везови, што би проширило капацитете и заштитило лукобран, који трпи велике ударе. Када током зиме дођете код ресторана Адмирал или још боље, уђете у просторије, чујете стравичан хук. Пристаниште много „дише“, оно и треба да има тај потисак, односно одушак. Међутим, то постаје све јаче и јаче, па се дешава да нам камене блокове избацује у море – објашњава  Укропина.

Када је ријеч о сидрењу крузера у Зеленици, како је казао, значајно би било да се нађе модалитет за прелазни период.

– Државна комисија, сачињена од представника министарстава, Лучке капетаније, Управе за поморску сигурност, Морског добра дала је дозволу да то буде резервна варијанта за долазак крузера. Једино што је њихов долазак везан и са интересовањем агенција и још неким детаљима ко би тиме управљао – казао је Укропина

Он сматра да би сидриште за крузере у Зеленици граду донијело један велики помак у туристичком аспекту, јер би Херцег Нови позиционирало у свијету као крузинг дестинацију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here