Заједнички концерт свих музичких школа и академије

Представници Музичке школе Херцег Нови учествоваће сутра (петак, 23. септембар) у Подгорици на заједничком концерту Музичке академије Црне Горе и свих музичких школа. Идеја је да се на овај начин промовишу талентовани ђаци из свих градова Црне Горе, али и покаже снага заједништва кроз умјетност.

Међу 15 установа, на концерту у Музичком центру Црне Горе представиће се и Школа за основно музичко образовање Херцег Нови. Директорица Нивес Ненадовић истиче да је овај догађај резултат одличне сарадње и тежње да се друже и мимо такмичења.

-Циљ овог концерта, који се први пут организује, је да покажемо заједништво и сарадњу, која је веома добра међу свим школама. Имамо актив директора који сјајно функционише и радимо ка неким иновацијама и побољшањима како би музичко школовање било на још вишем нивоу.

Сарадња добро функционише и просто смо имали циљ да се срећемо и на неким концертима, пошто се обично једино срећемо на том музичком фестивалу – такмичењу. Ово је нека релаксиранија варијанта, гдје дјеца свирају и друже се, тако да је циљ да се што више дружимо, сарађујемо и правимо заједничке пројекте.

Наступиће по један ученик из музичких школа из Улциња, Бара, Будве, Котора, Тивта, Никшића, Подгорице, са Цетиња, из Бијелог Поља, Берана, Пљеваља и Колашина, као и Музичке академије са Цетиња, а у завршници и директори и професори.

– Из сваке школе ће се представити по један ученик. Музичку школу Херцег Нови ће представити Андрија Лучић из класе професорице Ирене Мијушковић на клавиру, а за крај концерта смо припремили једну хорску нумеру коју ће да изведу сви директори школа са колегама професорима.

То је идеја директора которске школе, Михаила Лазаревића, који је иначе диригент и има велико искуство у вођењу хора. Он је одабрао и интересантну композицију, тако да се одазвао велики број професора и сви директори учествују у извођењу. Мислим да је идеја одлична јер на тај начин се најбоље и остварује сарадње – кроз музику, закључила је Ненадовић.

Заједнички концерту Музичке академије и свих музичких школа из Црне Горе биће одржан сутра у 20:00 сати на великој сцени Музичког центра Црне Горе, а улаз је слободан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here